HU EN
FőoldalMúzeumpedagógiaPedagógus hallgatóknak

Pedagógus hallgatóknak

Tanítás tanulása – kihelyezett óra pedagógus hallgatók részére 

 

A múzeumok szerepet összetett. A látogatóbarát múzeumok a tudományos érték felmutatása mellett igyekeznek reflektálni a társadalom igényeire. Ahogy a non-formális oktatási környezet szerepe mindinkább felértékelődik, úgy különösen fontos szerep hárul a közgyűjteményekben dolgozó múzeumpedagógusokra, hogy foglalkozásaikat ne csupán a NAT-nak és a kerettanterveknek megfelelően a korosztályos sajátosságokhoz igazodva állítsák össze, de úgynevezett nem tradicionális oktatási módszerek alkalmazásával az érkező csoportok számára élményszerűvé tegyék a múzeumban töltött időt.

 

Szeretettel várjuk a tanár szakos hallgatókat, hogy kihelyezett óra keretében, hogy egy-egy múzeumpedagógiai foglalkozás hospitálása révén megismerjék a múzeumban használt non-formális oktatási módszereket. A megtekinthető foglalkozás időtartama 60 perc, amit módszertani megbeszélés követ. 

 

A kihelyezett óráról bővebb információt az aranyi.fruzsina@derimuzeum.hu e-mail címen illetve a +36 (20) 259-5390-es telefonszámon kaphat. 

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2023
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu