HU EN
FőoldalHírekMúzeumunk kincsei Kanadában

Múzeumunk kincsei Kanadában

A Kanadai Történeti Múzeumban, Québecben látható, Európa első uralkodói címmel nyílt tárlatról éppen a Déri Múzeum tulajdonában lévő bronzkardot ajánlja friss bejegyzésében a múzeum.

A kiállítás teljes anyagát tizenegy ország 26 gyűjteményének kincseiből állították össze, köztük hét magyarországi intézmény, így a Déri Múzeum is rendelkezésre bocsátotta bocsátotta tárgyait. A Balkán és a Kárpát-medence ősi kincseit bemutató kiállítás elmúlt egy évben Chicagóban, a Field Museumban volt látható, Kanadában a különleges tárlatot 2025 januárjáig tekintheti meg a közönség.

 

 

 

Look at the intricate patterns on this sword. Warriors of the Bronze Age required weapons that were not just effective in battle, but also stylish and worth showing off. They often brandished their weapons in public.

See the sword in the special exhibition First Royals of Europe 

https://bit.ly/3Q1SowR

 

Bronze Sword, 1700–1600 BCE, Hungary, Hajdúsámson, 

Déri Múzeum

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2024. szeptember 9.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu