HU EN
FőoldalHírekDéri kincsek Kanadában

Déri kincsek Kanadában

Európa első királyai címmel Gatineau-ban a Canadian Museum of History-ban nyílt meg az a kiállítás, amelyen a bronzkori pocsaji kocsimodell, s - a Brad-i rézkori kinccsel közös – vitrinben a múzeum gyűjteményéből származó rézcsákányok is láthatók. A nagyszabású tárlat ez év áprilisától 2025 januárjáig várja a közönséget Kanadában.

Az Európa első királyai című kiállítás megnyitóján, a Kanadai Történeti Múzeumban Vass-Salazar Mária, Magyarország kanadai nagykövete beszédében a következőket mondta:

„Hatalmas gratuláció a múzeumoknak, a kurátoroknak és mindazoknak, akik ezt a rendkívüli kiállítást megvalósították: Magyar Nemzeti Múzeum, Déri Múzeum, Munkácsy Mihály Múzeum, Móra Ferenc Múzeum, Szent István Király Múzeum, Budapesti Történeti Múzeum, Kosztka József Múzeum”

 

Látogatható: 2023. ápr. 5-től 2024. január 19-ig.

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2024. április 5.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu