Regisztráció
HU EN
FőoldalMúzeumpedagógiaDebreceni Irodalom Háza

Debreceni Irodalom Háza

Kedves Óvodapedagógusok, Pedagógusok, Múzeumbarátok!

 

A múzeumok jelentős szerepet tölthetnek be a gyermekek tudásának rendszerezésében, a meglévő tudás mozgósításában és új ismeretekkel való kiegészítésében. A Déri Múzeum két tagintézménye, a Debreceni Irodalom Háza és a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás múzeumpedagógusaként arra törekszem, hogy változatos módszertani eszközök alkalmazásával tartalmas, fejlesztő kikapcsolódási lehetőséget nyújtsak gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Hiszek abban, hogy kortól függetlenül mindenkiben ott lapul a Homo Ludens, a játékos ember. Foglalkozásaim alapja a játék, mert az így szerzett tudás élményhez kötődik, ezért tartósan megmarad. 

Bízom benne, hogy egy-egy program, vagy foglalkozás alkalmával személyesen is megismerkedhetünk. 


Üdvözlettel:

Aranyi Fruzsina
múzeumpedagógus és oktatáskutató

 

 

Bejelentkezési tudnivalók: 

 

A foglalkozásokra Aranyi Fruzsina múzeumpedagógusnál lehet bejelentkezni az aranyi.fruzsina@derimuzeum.hu e-mail címen vagy a +36 (20) 259-5390-es telefonszámon. 
A múzeumpedagógiai foglalkozások időtartama 45–60 perc. 
A foglalkozások időpontja kedd–péntek: 10.00–16.00 Az utolsó foglalkozás kezdési időpontja: 15.00. 
A foglalkozások ára iskolásoknak 800 Ft/fő, óvodásoknak 600 Ft/fő. 
Kérjük, hogy a foglalkozásokra a kívánt időpont előtt minimum 1 héttel korábban jelentkezzenek be. Számlaigényüket a bejelentkezés során előre jelezzék! Kérjük, hogy késés esetén értesítsenek. 
Az egyéni igényekhez lehetőségeinkhez mérten tudunk igazodni a programok során.

 

 

Színről színre Petőfi

múzeumpedagógiai tárlat a Déri Múzeumban

 

Ez a tárlat pedagógiai szempontú válogatás Petőfi Sándor életének debreceni vonatkozásaiból. Egy-egy kiemelt műtárgy, történet és helyszín révén jeleníti meg a színészt, a költőt és a katonát. Petőfi Sándor életének e három metszete játékos tudásszerzésre invitál. Amennyiben részt szeretne venni benne, úgy tekintse meg ezt a tárlatot és a közzé tett anyagokat, majd nyomozza ki, hogy a három metszet mely debreceni helyszínekhez köthető. A helyszínek jó idő esetén egy kis sétával fel is kereshetők, és összevethető a ma Debrecene Petőfi Debrecenével.

 

 

 

Jókai a pácban - általános iskola 5-8. osztályig, valamint középiskolások számára

 

Történt ugyanis, hogy bár Jókai ügyesen forgatja a tollat,  a jó szíve igen kellemetlen helyzetbe sodorta, és mindenféle körülmények folytán (melyek részleteibe a titkos jótevőket a nyomozás helyszínén, a Debreceni Irodalom Házában beavatjuk) jelentős tartozása keletkezett. A kiállításban tett nyomozás révén a szemfülesek segíthetnek az írón. S mivel "minden jótett elnyeri méltó büntetését", egy kis jutalom várja a titkos jótevőket. A foglalkozás Jókai karakterei révén enged bepillantást nem csak az író életének bizonyos időszakába és írói munkásságába, hanem az egyes művek szövegvilágába is.

 

 

 

 

 

 

 

Kövess minket:

YouTube
Feliratkozás hírlvélre
Debreceni Irodalom Háza - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
Debrecen, Péterfia u. 28.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori
készítette: WebDeb.hu