Regisztráció
HU EN
FőoldalMúzeumpedagógiaDebreceni Irodalom Háza

Debreceni Irodalom Háza

Kedves Óvodapedagógusok, Pedagógusok, Múzeumbarátok!

 

A múzeumok jelentős szerepet tölthetnek be a gyermekek tudásának rendszerezésében, a meglévő tudás mozgósításában és új ismeretekkel való kiegészítésében. A Déri Múzeum két tagintézménye, a Debreceni Irodalom Háza és a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás múzeumpedagógusaként arra törekszem, hogy változatos módszertani eszközök alkalmazásával tartalmas, fejlesztő kikapcsolódási lehetőséget nyújtsak gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Hiszek abban, hogy kortól függetlenül mindenkiben ott lapul a Homo Ludens, a játékos ember. Foglalkozásaim alapja a játék, mert az így szerzett tudás élményhez kötődik, ezért tartósan megmarad. 

Bízom benne, hogy egy-egy program, vagy foglalkozás alkalmával személyesen is megismerkedhetünk. 


Üdvözlettel:

Aranyi Fruzsina
múzeumpedagógus és oktatáskutató

 

 

Bejelentkezési tudnivalók: 

 

A foglalkozásokra Aranyi Fruzsina múzeumpedagógusnál lehet bejelentkezni az aranyi.fruzsina@derimuzeum.hu e-mail címen vagy a +36 (20) 259-5390-es telefonszámon. 
A múzeumpedagógiai foglalkozások időtartama 45–60 perc. 
A foglalkozások időpontja kedd–péntek: 10.00–16.00 Az utolsó foglalkozás kezdési időpontja: 15.00. 
A foglalkozások ára iskolásoknak 400 Ft/fő, óvodásoknak 300 Ft/fő. 
Kérjük, hogy a foglalkozásokra a kívánt időpont előtt minimum 1 héttel korábban jelentkezzenek be. Számlaigényüket a bejelentkezés során előre jelezzék! Kérjük, hogy késés esetén értesítsenek. 
Az egyéni igényekhez lehetőségeinkhez mérten tudunk igazodni a programok során.

 

 

Színről színre Petőfi

múzeumpedagógiai tárlat a Déri Múzeumban

 

Ez a tárlat pedagógiai szempontú válogatás Petőfi Sándor életének debreceni vonatkozásaiból. Egy-egy kiemelt műtárgy, történet és helyszín révén jeleníti meg a színészt, a költőt és a katonát. Petőfi Sándor életének e három metszete játékos tudásszerzésre invitál. Amennyiben részt szeretne venni benne, úgy tekintse meg ezt a tárlatot és a közzé tett anyagokat, majd nyomozza ki, hogy a három metszet mely debreceni helyszínekhez köthető. A helyszínek jó idő esetén egy kis sétával fel is kereshetők, és összevethető a ma Debrecene Petőfi Debrecenével.

 

 

Világok ablaka - általános iskola 3. osztálytól 6. osztályig (helyszín: Sziget-kék játszópark)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ablak. Első ránézésre semmi különleges nem volt benne. Épp úgy nyílt és záródott, mint bármely másik, az idő múlásával ugyanúgy elvetemedett mint bármely másik, és ha nem takarítottak, bizony bekoszolódott, mint bármely másik. Ám volt egy különleges tulajdonsága ennek az ablaknak, mégpedig az, hogy különböző világokra nyílt. Így hát, Kóc Gerzson az ablakpárkányon ülve addig lógázta a lábát, míg ki nem pottyant és egy másik világban nem találta magát. Segíts Kóc Gerzsonnak hazajutni! S cserébe az út során fejtörő, mozgásos és ügyességi feladatok révén megismerkedhetsz népszerű kortárs gyermekirodalmi szerzők történeteivel. A foglalkozást magyar nyelv és irodalom, valamint rajz és vizuális kultúra tantárgyakhoz ajánljuk.

 

 

Kövess minket:

YouTube
Feliratkozás hírlvélre
Debreceni Irodalom Háza - Minden jog fenntartva © 2020 - 2023
Debrecen, Péterfia u. 28.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori
készítette: WebDeb.hu