Regisztráció
HU EN
FőoldalHírekHúsvéti családi nap

Húsvéti családi nap

Húsvéti családi nap
Egy online családi nap keretében a képen látható nyulacskát fogjuk elkészíteni olyan anyagokból, amelyek mindenkinél ott lapulnak a szekrény mélyén. Ehhez megosztjuk a sablont, valamint a fényképes elkészítési útmutatót a nagyoknak. A kicsiknek videóval is készültünk.

A Déri Múzeum tagintézményében a Debreceni Irodalom Házában Adybandi ébresztése címmel nyáron időszaki kiállítás nyílt. Ugyanis a költő egy rövid ideig Debrecenben élt. Költői pályájának kezdete városunkhoz kapcsolódik. Így most a magyar költészet napjához közeledve Ady Endre húsvéti versével kívánok mindenkinek áldott ünnepet!    

 

 

Most úgy alakult, hogy idén otthon, szűk családi körben tudunk csak ünnepelni. De ez nem jelenti azt, hogy mindenről le kell mondanunk, kézműveskedhetünk a kanapén ülve is.  

 

Ha van kedvetek hozzá, egy online családi nap keretében egy kis nyuszi figurát fogunk elkészíteni. Ehhez megosztjuk a sablont, alatta pedig a kicsiknek készült videót, amiben lépésről lépésre bemutatom a nyuszi figura elkészítésének folyamatát. A nagyobbaknak készült fényképes útmutatót a videó alatt találjátok. 

 

 

 

 

 

 

Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából

 

A Déri Múzeum állandó irodalmi kiállítása nem Debrecen irodalomtörténetét mutatja be, hanem néhány, jellegzetes és máig ható csomópontot emel ki. Egyrészt azért mert ötszáz év történetét nem tudjuk tárgyak segítségével bemutatni – a kéziratokról, dokumentumokról és ábrázolásokról készült másolatok nem adnának többet egy könyvnél –, másrészt az ilyen hosszú időszak alatt fölhalmozódó információkat, adatokat a közönség nem tudná befogadni. Tovább

2020. április 13.

Kövess minket:

YouTube
Feliratkozás hírlvélre
Debreceni Irodalom Háza - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
Debrecen, Péterfia u. 28.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori
készítette: WebDeb.hu