Regisztráció
HU EN
FőoldalProgramokTárlatvezetés HELYSZÍN: KOSSUTH U. 1.

Tárlatvezetés HELYSZÍN: KOSSUTH U. 1.

2023. április 21.
1861. április 22-én született Tisza István, a késő dualizmuskori Magyarország egyik legjelentősebb alakja, akit Debrecenhez is számos szál fűzött.

1861. április 22-én született Tisza István, a késő dualizmuskori Magyarország egyik legjelentősebb alakja, akit Debrecenhez is számos szál fűzött. Ennek apropóján egy évvel ezelőtt nyílt meg az Új világ hajnalán c. kiállítás az Országgyűlési Múzeummal közös rendezésben. A tárlat a politikus életét, pályafutását és debreceni kötődéseit egyaránt bemutatja. Az évforduló alkalmából meghirdetett tárlatvezetés során megismerhetjük Tisza István családi életét, döntéseinek hátterét és motivációját.

Születésének évfordulója alkalmából 2023. április 21. péntek délután 15 órától ingyenes tárlatvezetés tart Váradi Katalin muzeológus, történész.

Helyszín: Debrecen, Kossuth u. 1.

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

Kövess minket:

YouTube
Feliratkozás hírlvélre
Debreceni Irodalom Háza - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
Debrecen, Péterfia u. 28.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori
készítette: WebDeb.hu